2012. augusztus 25., szombat

Grill party



Mint minden évben, idén nyáron sem maradhatott el az esti grillezés és az új receptek felavatása. Idei nagy találmányom a grillen sült rozmaringos lepény volt. Tésztája egy olívaolajas kenyéralap, rozmaring levelekkel ízesítve, majdnem olyan mint az olasz focaccia-jé. Hogy az egészbe egy kis dizájnt vigyek, lyukacsosra formáltam, így rusztikus, vidéki stílust kapott. Egyszerű, mutatós, kreatív és nagyon finom.


balatonfüredi görög falu :)

Rozmaringos lepény:
Hozzávalók:
- 2dl víz
- 15g élesztő
- 1 tk. só
- 50dkg liszt
- 2 ek. olívaolaj
- egy rövid ág friss rozmaring
Elkészítés:
A langyos vízben futtassuk fel az élesztőt. A lisztet egy nagy tálba szitáljuk és hozzáadjuk a sót. Amikor az élesztő felfutott, öntsük a lisztre a vizet. Fakanállal kezdjük el összekeverni a tésztát majd adagoljuk hozzá az olívaolajat valamint a feldarabolt rozmaringleveleket. Mikor már összeállt a tészta, kezdődhet a dagasztás. Ha túl ragacsos a tészta, adjunk hozzá lisztet, ellenkező esetben viszont langyos vízzel segíthetjük munkánkat. Mikor már szépen összeállt a tésztánk, takarjuk le, rakjuk egy szélvédett helyre és 40-50 percig kelesszük. Mikor megkelt, formáljunk belőle egyenletlen formájú és méretű lepényeket majd grillrácson, oldalanként 8-12 percig süssük. Frissen fogyasztva ajánlom. :)

Gyönyörű rózsák a piacról :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése