2010. január 3., vasárnap

Útravaló

Holnap megyek síelni, VÉGRE!!!
Méghozzá nem is akárhova! A gőzgombócok országába!!!! A mennyország! Nincs is annál jobb mikor délben szétfagyva beülünk a melegedőbe, iszunk egy forró teát és eszünk egy gőzgombócot!
De ez a bejegyzés még nem a gőzgombócról szól! Miről másról szólhatna, mint az útravalóról...Nincs olyan utazás amire ne sütnék valami uzsit. Ma a jó öreg amerikai cookie-nál maradtam, főleg azért is, mert mindenki imádja, és éppen ezért dupla adagot is csináltam, hogy a családnak is maradjon.
Most az alapreceptet fahéjjal, fehércsokival és aszalt sárgabarackkal turbóztam fel! Nem dicsekvésből mondom, de nagyon finom lett!

Fehércsokis-aszalt sárgabarackos keksz:

Hozzávalók:
-2 tojás
-23 dkg vaj
-30 dkg cukor
-30 dkg liszt
-10 dkg darált mandula/dió
-1 tk sütőpor
-2 tk vanília aroma
-1 csipet só
-1 tk őrölt fahéj
-25 dkg fehércsoki
-10-15 szem aszalt sárgabarack
 Elkészítés:
Először is feldaraboljuk a fehércsokit (rusztikus darabokra).
Második lépés,hogy feldaraboljuk az aszalt gyümölcsöt és a mandulát vagy diót apró darabokra vágdossuk (de legjobb ha ledaráljuk).
A tojást a cukorra, a vanília aromával összekeverjük, majd a vajat darabokra vágjuk és lassanként hozzáadjuk a tojáshoz.A lisztet a sütőporra, sóval, mandulával, aszalt sárgabarackal, fahéjjal egyneműsítük.Végül a tojásos masszához folytonos keverés mellett hozzáadjuk a lisztes keveréket.
A sütőpapírral kibélelt tepsire ízlés szerinti kupacokat pakolunk majd 180 fokos, előmelegített sütőben 20 perc alatt a szép zsemle színűre sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése