A hétvégén tehát fagyasztott eperből szerettem volna készíteni valami finomat, mivel ilyenkor tavasszal nem kívánja sem a család, sem én az ún. téli süteményeket, melyek gyümölcsöt ritkán tartalmaznak, kivéve ha valaki nem szezonális gyümölcsökből süt.
Mivel a másik nagy kedvencem a fehércsoki (ami szerintem már mindenki számára nyilvánvaló, mivel a legtöbb receptem tartalmazza ezt a finomságot) ezért a kettőt ötvöztem. Véleményem és ízlésem szerint az egyik legjobban sikerült torta lett, de sajnos a receptet nem tudom pontosan leírni, mivel hasraütés szerűen kutyultam-kavartam és nem méregettem ki mindent, ezért csak nagyjából fogom leírni a receptet:
Epertorta fehércsokis mázzal:
1. Két fajta piskótát sütünk, egy vaníliásat és fele annyi tojásból egy csokisat.
2. Tojássárgájából, tejből, cukorból, vaníliaaromából és étkezési keményítőből krémet főzünk.
3. Kb 2 dl tejszínből, habfixálóból és porcukorból kemény habot verünk
4. A kiolvasztott/ friss epret kisebb darabokra vágjuk.
5. A vaníliás krémet a tejszínnel óvatosan összeforgatjuk majd az epret is hozzáadjuk.
6. A vaníliás piskótát kettévágjuk majd megtöltjük a tortát a következő képpen: vaníliás piskóta, krém, csokis piskóta, krém, vaníliás piskóta.
7. A tortára a fehércsokis mázat ugyan úgy készítjük el, mint a királynős muffinoknál, csak itt fehércsokit használunk étcsoki helyett.
8. Ezután 2-3 órára hűtőbe tesszük és ezután szeleteljük.
Békés, áldott húsvétot Neked és a szeretteidnek!
VálaszTörlésKöszönöm szépen, viszont kívánom! :)
VálaszTörlésEz nagyon finom lehet!:-)
VálaszTörlés