2010. március 30., kedd

Epertorta fehércsokis mázzal

A hétvégén rábukkantam az utolsó csomag eperre a fagyasztóban, ami annak a jele hogy vége a télnek. :) Ezután viszont tárt karokkal várom az eperszezont, bár még minimum 1,5 hónapig türelmesnek kell lennem, de ez elég nehéz, mivel már most tele vagyok epres receptötletekkel. Ezután szerintem mindenki rájött, hogy kedvenc gyümölcsöm az eper. Ma meg is beszéltük a lányokkal, hogy az érettségiszünetben veszünk egy nagy láda epret és a napon sütkérezve elnyamnyogjuk....már alig várom!
A hétvégén tehát fagyasztott eperből szerettem volna készíteni valami finomat, mivel ilyenkor tavasszal nem kívánja sem a család, sem én az ún. téli süteményeket, melyek gyümölcsöt ritkán tartalmaznak, kivéve ha valaki nem szezonális gyümölcsökből süt.
Mivel a másik nagy kedvencem a fehércsoki (ami szerintem már mindenki számára nyilvánvaló, mivel a legtöbb receptem tartalmazza ezt a finomságot) ezért a kettőt ötvöztem. Véleményem és ízlésem szerint az egyik legjobban sikerült torta lett, de sajnos a receptet nem tudom pontosan leírni, mivel hasraütés szerűen kutyultam-kavartam és nem méregettem ki mindent, ezért csak nagyjából fogom leírni a receptet:


Epertorta fehércsokis mázzal:
1. Két fajta piskótát sütünk, egy vaníliásat és fele annyi tojásból egy csokisat.
2. Tojássárgájából, tejből, cukorból, vaníliaaromából és étkezési keményítőből krémet főzünk.
3. Kb 2 dl tejszínből, habfixálóból és porcukorból kemény habot verünk
4. A kiolvasztott/ friss epret kisebb darabokra vágjuk.
5. A vaníliás krémet a tejszínnel óvatosan összeforgatjuk majd az epret is hozzáadjuk.
6. A vaníliás piskótát kettévágjuk majd megtöltjük a tortát a következő képpen: vaníliás piskóta, krém, csokis piskóta, krém, vaníliás piskóta.
7. A tortára a fehércsokis mázat ugyan úgy készítjük el, mint a királynős muffinoknál, csak itt fehércsokit használunk étcsoki helyett.
8. Ezután 2-3 órára hűtőbe tesszük és ezután szeleteljük.

3 megjegyzés: