2009. december 8., kedd

Az amerikai kedvenc...

Angol nevén chocolate chip cookie , vagyis csokidarabkás keksz, a kisgyerekek kedvenceként terjedt el Amerikában,mára viszont már a világon mindenki ismeri.rengeteg formája létezik kezdve a csokistól a mandulás-marcipánosig.A legfinomabb ha egy nagypohár hideg tejjel esszük.
Ezt a tejet én tesóm barátjától szerzem be Szegedről.Nagyon finom:)

Csokis keksz:
Hozzávalók:
-23 dkg vaj
-15 dkg cukor
-16 dkg barna cukor
-2 nagy tojás
-1,5 tk. vanília aroma
-31 dkg liszt
-1 tk.sütőpor
-0,5 tk. só
-27 dkg csokoládé pasztilla
-10 dkg darált dió
Elkészítés:
A puha vajat a 2 féle cukorral habosra keverjük,majd hozzáadjuk a 2 tojást és a vanília aromát.
A lisztet a sütőporral a sóval a dióval és a csokipasztillával összeforgatjuk.
A vajas masszába belekeverjük a lisztes keveréket és a sütőt előmelegítjük 180 fokra.
A tepsit sütőpapírral kibéleljük és 1 evőkanálnyi kupacokat pakolunk egymástól 2-3 cm távolságra.
Nekem 3 tepsivel lett és légkeveréses funkción sütöttem 180 fokon.
Körülbelül 15 perc alatt szép barnára sütjük.


Ha van fémdobozunk bele lehet rakni és akár egy hétig is eláll a keksz. :)
Az én kedvenc változatom a fehércsokis-mandulás!
A legjobb filmnézés közben egy pohár tejjel ;)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése