2009. december 7., hétfő

Banános puffanások

Mivel az influenzából lábalok kifelé, itthon vagyok és ráérek....
Ma reggel süteményhez volt kedvem, ezért elhatároztam, hogy este olyan különlegességet sütök a családnak,amit még eddig nem próbáltam.
Kb 1 éve megvettem 4db felfújtas tálkát,mert annyira jól néztek ki, de még ezidáig nem volt kedvem kipróbálni...
Viszont mától kezdve sűrűn használni fogom,mert annyira csodás finomságot lehet benne sütni :)

Banános felfújt:
1. lépés:
Vanília-sodót főzünk:
2 tojássárgáját,1 púpos ek. étkezési keményítővel,1 ek.vaníliás cukorral és 2 ek. porcukorral csomómentesre keverünk.Ezután 4 dl tejjel felöntjük és folytonos kevergetés mellett puding sűrűségűre főzzük.
2. lépés:
A felfújtas tálkákat kivajazzuk,majd kekszmorzsával "kilisztezzük"(4-5 db-ot).
-2db banánt felkockázunk.5 dkg margarint felolvasztunk és a banánra öntjük,majd ezt megszórjuk 1 tk. fahéjjal és még hozzáadunk 1 ek. vaníliáscukrot,valamint 1 ek. citromlevet.Fogjuk a felfújtastálkákat és mindegyik aljára rakunk 1 evőkanálnyit a banános masszából.ezután a már előzőleg elkészített vaníliasodóból kb.1 decit hozzákeverünk a maradék banános keverékhez plusz 1 tojást és 1 ek. lisztet.Csomómentesre keverjük.
-4db tojásfehérjét 2 ek. porcukorral és 1 csipet sóval kemény habbá verünk.
-A habot és a banános krémet nagy mozdulatokkal,óvatosan összekeverünk,hogy össze ne törjön a hab.
-Ezután minden tálkát színig pakolunk a habbal majd 180 fokra előmelegített sütőbe,gyorsan berakunk,hogy össze ne essen a hab.20 percig sütjük (TILOS nyitogatni a sütőt ,mert összeesik) majd miután kivesszük a sütőből 5 percig hűlni hagyjuk.5perc után kijuggatjuk a puffancsok közepét és vanília-sodót töltünk bele,amíg csak fér.
Isteni finom!
Jó étvágyat!




2 megjegyzés:

  1. Egy ideje én is kacérkodom a gondolattal, hogy felfújtat készítsek. A tieidet látva úgy érzem, meg is próbálom.

    VálaszTörlés
  2. Nemrég kedveltem meg a banános süteményeket, feltétlenül ki kell próbáljam!

    VálaszTörlés