2010. július 6., kedd

Sárgabarackos csodapite

Édességre vágyom....a csokit unom, valamit sütni kellene!
De mit?
Lássuk mi van a hűtőben!?
Sárgabarack, tejszín, tojás, margarin.....kezdd valami receptféleség körvonalazódni a fejemben.
Első ötlet: sárgabarackos egyensúlytészta. De az már olyan unalmas! valamivel fel kéne dobni!
Gyorsan átfutok egy süteményeskönyvet, hátha megjön az ihlet. A 3.oldalon meg is pillantom egy meggyes sütemény tetején heverni azt a hozzávalót, ami majd feldobja az én kis barackos pitémet, a mandulát.
Sietve megnézem akad e valamelyik polcon egy elárvult mandulacsomag, de nem...
Nincs mit tenni hívom anyát hozzon mandulát hazafelé jövet.
 Kevés várakozás és pár új blogbejegyzés átolvasása után megérkezik a hiányzó elem és már indul is a móka! :)

Hozzávalók:
- 300g liszt
- 2 tojássárgája
- 50 g porcukor
-1 citrom reszelt héja
- 150g margarin
- pár csepp citromlé
- 1 ek hidegvíz
A töltelékhez:
- 2,5dl tejszín
- 2 tojássárgája
- 1 ek liszt
- 80 g porcukor
- egy fél citrom leve
Továbbá 10-12 db közepes méretű sárgabarack és az elmaradhatatlan mandula.
Elkészítés:
Az omlós tésztához a hozzávalókat egy nagy tálban úgy ahogy van összegyúrjuk majd hűtőbe rakjuk. A töltelékhez a tojások sárgáját a liszttel és porcukorral, citromlével csomómentesre keverjük majd felöntjük a tejszínnel. A tortaformát kivajazzuk, kilisztezzük majd a kinyújtott tésztával szépen kibéleljük. A barackot megtisztítjuk, félbevágjuk és ráfektetjük a tésztaágyra, majd felöntjük őket a tejszínes keverékkel. Végül megszórjuk mandulával. 160 fokos előmelegített sütőben kb 45-50 percig sütjük, majd hagyjuk kihűlni. (Hűtőben tároljuk)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése