2011. december 16., péntek

PINK!


Nem, sajnos nem! A három darab gyönyörűséges macaron sajnos "még" nem az én érdemem, de reményeim szerint hamarosan szemtől szembe is megismerkedünk egymással. :) A pár darab ártatlan kis kalóriabombán kívül viszont száz százalékban magaménak tudhattam a dicsőséget a ma esti vacsoránál, a rózsaszín málnatortám ugyanis óriási sikert aratott a 4 évestől a 45 évesig, ami ebben a családban ritkaságnak számít. :)
Karácsony közeledtének ellenére egy eléggé nyárias süteményt készítettem, de úgy gondolom manapság már könnyedén megvalósítható a nyári gyümölcsök téliesítése, erre pedig legjobb módszer véleményem szerint a fagyasztás. Ennél a desszertnél is kiválóan megfelel a fagyasztott málna, melyet a torta elkészítése előtt 4-5 órával érdemes hűtőbe áthelyezve kiolvasztani.
Málnás pink torta:
Hozzávalók:
A piskótához:
- 3db tojás
- 15 dkgcukor
- 12dkg liszt
- 3 ek. hideg víz
A krémhez:
- 2,5 dl tejszín
- 1 csomag habfixáló
- 3-4 ek. porcukor
- 2 lap zselatin
- 25dkg málna
Díszítéshez:
marcipán, málna, macaron
Elkészítése:
A piskótához a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét felverjük a cukor egynegyed részével és egy csipet sóval majd a sárgáját felverjük a cukor háromnegyed részével valamint 3 evőkanál vízzel. A lisztet lassan adagolva a sárgájához adjuk majd a fehérjehabot egy fakanállal végezve, nagy mozdulatokkal a tésztába forgatjuk, ügyelve arra, hogy a habot össze ne törjük. Az így kapott tésztát egy közepes méretű tepsibe öntjük és 180fokon kb 20perc alatt aranysárgára sütjük. A piskótát ezután hagyjuk kihűlni, majd kereszt irányban háromba vágjuk.
A 2 lap zselatint 2-3 ek. vízzel, tűz felett felforraljuk, majd amíg hűl felverjük a tejszínt a porcukorral valamint a habfixálóval. A tejszínhabunk felét egy külön tálba önjük, majd robotgép segítségével hozzáadjuk a málnát és a zselatint. A krém egyből nem köt meg, tehát érdemes mindössze 2 percre (nem többre!!!) hűtőbe tenni, hogy a hideg kissé megkösse és így könnyebben dolgozhassunk vele.
A tortalapokat tehát megtöltjük a habkönnyű málnakrémmel, az oldalát pedig a kimaradt tejszínhabbal. Díszítésként én rózsaszín illetve fehér marcipánt, valamint színes macaron- és friss málna -szemeket használtam fel.

1 megjegyzés: