2012. február 5., vasárnap

Szedres-fehér csokoládés cupcake

Lassan kezdhetünk hangolódni a tavaszra, de ha vannak olyanok (mint például én), akik imádják a havat, akkor azok sem járnak rosszul ezekkel a kis vidám, hófedte színes kosárkákkal, melyek csodás ízvilága egy tavaszi mezőre repít minket, fehér csokis fedőkrémje pedig egy havas sípályára. Azt hiszem ezzel a két hasonlattal sikerült megfogalmaznom a tél és tavasz közötti ingadozásomat. :)

Hozzávalók: (12 darabhoz)
- 110g vaj
- 200g cukor
- 2 tojás
- 250g liszt
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 dl tejszín
- 1 teáskanál vanília aroma
- 120g fehér csokoládé pasztilla vagy darabolt fehér csokoládé
- 100g szeder
A mázhoz:
-100g fehér csokoládé
- 45g vaj
- 15g porcukor
- 1 dl tejszín
Elkészítés: 
Egy nagy keverőtálban robotgép segítségével habosra keverjük a szoba hőmérsékletű vajat a cukorral majd hozzáadjuk a tojásokat, a tejszínt és a vaníliaaromát és alaposan összekeverjük őket. A lisztet a sütőporral összeforgatjuk és fakanál segítségével belekeverjük a vajas-tojásos masszánkba majd legutoljára a szedret és a fehér csokoládé pasztillákat. A tésztát papírkapszlikkal bélelt muffin sütőformába töltjük, majd 170 fokon 20-25 perc alatt aranysárgára sütjük.
A máz, vagyis a fehér csokoládé hab elkészítéséhez gőz felett felolvasztjuk a fehér csokoládét, majd hagyjuk kissé kihűlni. Ezután hozzáadjuk a tejszínt és alaposan elkeverjük őket végül hagyjuk kihűlni. A szoba hőmérsékletű vajat a porcukorral habosra keverjük, majd amikor a fehércsoki kihűlt, hozzáadjuk a vajhoz és robotgép segítségével 2-3 perc alatt habosra keverjük. Ezután a mázat a kihűlt muffinokra kenjük és díszítés képen piros gyümölcsökkel koronázzuk meg őket.

4 megjegyzés:

  1. Nagyon tetszik a cupcake.
    Ilyen szép papírt hol lehet venni?
    Ma nézd meg este a blogomban a játék felhívást,tetszeni fog, várlak szeretettel:-)
    http://gezstenyeblog.blogspot.com

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm! :) Ezt a papírt én itt, Párizsban vettem, nem tudom hogy otthon kapható e. :(
    Mindjárt bekukkantok a blogodba:)

    VálaszTörlés
  3. Szia! :)
    Én arra lennék kíváncsi, hogy a máz a teteén milyen állagú lesz? :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Adél!
      A fehércsokis krém a tetején alapvetően könnyű, lágy de ugyan akkor jól kezelhető, nem esik össze, hűtőben tárolva több napig eláll, mindössze arra kell figyelni, hogy a csoki legyen jól kihűlve amikor a vajat hozzákevered, valamint robotgéppel 4-5percen át verni kell a krémet, hogy az jó habos és kezelhető legyen.

      Törlés