2010. március 20., szombat

Üdv Kedves Tavasz!

El sem tudom mondani mióta vártam ezt a hetet. Körülbelül 5 hónapja! Annyira kellemes érzés volt csütörtökön kijönni az iskolából, a sötét, rideg falak közül a napsütéses tavasz illatú szabadba. Végre lehetett hallani újra az énekes madárkákat, nem csak a károgó varjúkat. Megjelentek a tavasz első virágai, nálunk például a krókusz és már a jáccint is megmutatta zöldülő hajtását a szürke homokban. Az év legjobb időszaka a mostani, mindenki jókedvű, mert a napsütés minden arcra mosolyt csal, ha akarjuk, ha nem. Sapka és sál nélkül lehet futni  vagy biciklizni indulni, de már a városba menet is felvehetjük a félcipőnket, vékony kiskabátunkat. :)

Az idő limeos frissessége és az új süteményes könyvem az oka annak, hogy egy limeos-kókuszos muffint sütöttem, ami szerintem színeiben és ízében egyaránt a tavaszt tükrözi. Mint már az előbb is említettem, ez a recept egy új könyvemből való, amit Angliából kaptam, tehát a recept angol, nos én ezt most megpróbálom lefordítani. :) (elvileg sikerülnie kéne)



Limeos-kókuszos muffin:

Hozzávalók:
- 100 gramm szobahőmérsékletű vaj
- 225 gramm cukor
- 2 nagy tojás
- 240 gramm liszt
- 120 ml tej
- 1 teáskanál vanília aroma
- 1 lime reszelt héja
- 30 gramm kókuszreszelék
- 1 csipet só
A vajkrémhez:
- 110 gramm szobahőmérsékletű vaj
- 1/2 lime kifacsart leve
- 1 lime reszelt héja
- 350 gramm porcukor
- kókusz díszítésnek
Elkészítés:
A lisztet a kókuszreszelékkel és a sóval összeforgatjuk. A vajat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáütjük a 2 tojást, valamint a vanília aromát és a lime reszelt héját. Ezután a lisztet és a tejet felváltva hozzáadjuk a tojásos- vajas masszához.(Legjobb ha kézi robotgépet használunk). A tésztát evőkanállal belekanalazzuk a kapszlikkal kibélelt formába majd 180 fokra előmelegített sütőben kb 20-25 perc alatt szép aranysárgára sütjük.
A vajkrémhez a vajat és a limelét valamint a lime héját elkezdjül összekeverni (habosítani), majd fokozatosan hozzáadagoljuk a porcukrot. Addig habosítjuk míg szép selymessé nem válik a krém (kb 3-4 percig). Miután ezzel kész vagyunk, a krémet a kihűlt muffinok tetejére kenjük és kókuszreszelékkel megszórjuk.

4 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta a muffinod!!! :)
    nem túl édes így a vajas krémmel??nélküle milyen?????

    VálaszTörlés
  2. Ez igencsak gusztán néz ki! Kérhetek belőle ? :)
    No meg csodás fotókat is készítettél.

    VálaszTörlés
  3. Köszönöm!
    Andi, mivel savanykás a krém ezért szerintem nem túl édes, inkább frissítő, kicsit olyan mintha citromos fagyit ennék. A krém nélkül finom, de szerintem túl egyszerű, tehát szerintem érdemes kipróbálni feleannyi krémmel, vékonyabban felkenve a muffinokra.

    VálaszTörlés
  4. Ha van kedved játszva válaszolgatni, kukk be hozzám!

    VálaszTörlés